Publicidad
Sociedad · 10 de Febrero de 2010. 15:34h.

"Companys fue un títere"

Mosén Ballarín dice que el entonces presidente "no servía para nada"

"Companys fue un títere"

Lluís Companys, a la derecha, en una imagen de archivo

Mosén Josep Maria Ballarín ha criticado la figura del presidente Lluís Companys. "Que expliquen como Companys fue un títere en tiempos de la guerra, que lo arrinconaron porque no servía para nada", aseguró el religioso en el libro de Mónica Fulquet Què pensa Josep M. Ballarín.

El sacerdote ha afirmado que "Companys fue el responsable de que los de la FAI vaciaran la maestranza de artillería, donde se guardaban miles de fusiles, que acabaron en las Ramblas repartidos a tres la pela. Y cayeron en manos de los revolucionarios y fue cuando la revolución se le escapó, no pudo controlar nada, no pudo hacer nada, se convirtió en un muñeco. Y luego vino Negrín, puso el gobierno de España en Barcelona, y Companys aún fue menos".

Y ha añadido que "en el último año de gobierno pasó que murió Macià y entonces entró Companys, y era extraño porque yo tenía doce años pero este no era de los míos".

Para Ballarín, "yo, hoy, la impresión que tengo de la República es que era can pipí y rellista, no había ningún tipo de seguridad política".

Publicidad
Publicidad

44 Comentarios

Publicidad
#44 josepxicot, barcelona, 12/02/2010 - 18:28

En Companys,com bon masòva ser perso
n de bon rotllo,en temps de guerra,s´ha de
ser un mal parit,va viure,com va acabar.ep
amb la religiò i la cacera antireligiossa va
ser un as,com a bon masò.Que Deu l´ha
gui ben perdonat.

#43 Ermessenda, Barcelona, 12/02/2010 - 10:28

Les circumstàncies eren difícils i no nomès a partir de 1936, sino des de ja feia temps. És l'únic president democràtic de la història afusellat. No entenc els que l'acusen de colpista, colpista per què?

#42 Ermessenda, Barcelona, 12/02/2010 - 10:27

La diferència és que en Macià governava amb mà de ferro i Companys era més integrador, va voler sumar amb tots fent q la CNT i Unió formessin part del govern català per evitar els conflictes, però hi ha coses q s'escapen i són incontrolables..

#41 Ermessenda, Barcelona, 12/02/2010 - 10:25

Alucino!! És cert que Companys va tenir errades i flaqueses.. però no cal insultar la seva memòria. Companys va deixar un bon llegat i va lluitar per la terra i per les idees que alguns encara defensem, evidentment no er Macià!

#40 FRANCESC PRENAFETA, TERRASSA, 11/02/2010 - 19:31

El va redimir la dignitat amb que va afrontar el seu captiveri i la seva mort, pero jo recordo perfectament la seva titubejant posició durant la guerra i la pobra opinió que, generalment., d'ell es tenia.