Publicidad
Sociedad · 22 de Diciembre de 2010. 21:13h.

Convivencia Cívica asegura que la sentencia és "inequívoca"

Catalán y castellano deben ser "lenguas vehiculares"

Convivencia Cívica asegura que la sentencia és "inequívoca"

Los dirigentes de Convivencia Cívica, en una foto de archivo

Convivencia Cívica, la entidad que ha impulsado los recursos ante el Tribunal Supremo contra el actual modelo educativo catalán, ha indicado que "esto significa la inequívoca condena del sistema educativo de inmersión lingüística que excluye de la condición de lengua vehicular al castellano, reduciéndolo a mera asignatura, que los gobiernos catalanes han impuesto en las escuelas catalanas".

Según la entidad que preside Francisco Caja, "ambas lenguas cooficiales, el catalán y el castellano en el caso de Cataluña, deben ser obligatoriamente lenguas vehiculares en la enseñanza en las comunidades con cooficialidad lingüística". Esta entidad ha añadido que "exigirá del Gobierno catalán el cumplimiento inmediato" de la decisión y "la modificación del modelo lingüístico escolar, para acomodarlo al orden constitucional".

Publicidad
Publicidad

17 Comentarios

Publicidad
#17 pepe, Bcn, 24/12/2010 - 20:02

La llengua de Catalunya és el català. Que hi hagi estrangers a Catalunya no vol dir que tinguin el dret d'imposar-nos la seva llengua com varen fer a Amèrica!

#16 Fran, Llinars, 24/12/2010 - 19:30

ANNA, vosaltres nomes representeu ni el 20% d la poblacio i voleu fer veure q sou majoria exigint independencia o voler fer creure a la resta q tots els catalans som con vosaltres.Aixi q millor no parlis d poca representativitat.

#15 avc, BCN, 23/12/2010 - 20:20

pero si el del polo blau és l'Escolano!!!!, aquest paio anava amb mi a dret a la UB i tothom ja sabia de quin pal anava... si fins i tot es va presentar a les eleccions amb la "nova" idea de que els estudiants escollissim professor segons la llengüa en k explicaba quan això ja s'anava fent...

#14 jan, esparreguera, 23/12/2010 - 10:55

Aqui teniu el regidor Oleart d'Esparreguera, ex alcalde franquista, volent amorrar la llengua catalana... i a sobre el voten... quins convilatans que tinc???

#13 joanjordi, Sabadell, 23/12/2010 - 09:40

Aquests quatre arreplegats han equivocat el nom. s'haurien de dir connivencia cínica inadaptada.