Publicidad
Sociedad · 12 de Marzo de 2013. 14:57h.

El Govern no sabe cuándo podrá pagar a las farmacias

La Generalitat debe más de 302 millones de euros a los farmacéuticos

El Govern no sabe cuándo podrá pagar a las farmacias

Boi Ruiz, a Palau

El conseller de Sanidad, Boi Ruiz, ha afirmado que el Gobierno no sabe cuándo podrán pagar la deuda contraída con las farmacias. Sin embargo, ha aprovechado la rueda de prensa de Gobierno posterior al Consejo Ejecutivo presentado un Plan de Seguridad Alimentaria 2012-2016 para "dar alto nivel de seguridad desde la producción al consumo".

El conseller, tras presentar el plan, ha manifiestado que "prefiero no decir una fecha concreta de pago a las farmacias para que no las podría garantizarla". Ha asegurado que busca "dar respuesta a lo que se les debe" a los farmacéuticos, con quienes se ha reunido para abordar la situación.

El Servicio Catalán de la Salud no pudo pagar el mes pasado la factura de las recetas correspondientes, en noviembre, con lo cual el Gobierno ya dei en las farmacias más de 302 millones de euros.

Las farmacias denunciaron a principios de mes que la Generalitat no les paga las recetas desde noviembre. Es decir, los medicamentos que dispensan a los usuarios de la sanidad pública les pagan los farmacéuticos y no el CatSalut.

Publicidad
Publicidad

8 Comentarios

Publicidad
#4 Pepe, Barcelona, 13/03/2013 - 00:01

Mas-Colell impresentable.
Amb aquest criteri, jo pagaré quan pugui l'IVA, IRPF, impost de circulació, taxa escombraries... Suposo que la Generalitat ja està als registres de morosos.

#3 Pepet, El Morrot, 12/03/2013 - 16:34

És una qüestió de prioritats. Deixar de pagar els concerts econòmics (escoles hospitals, etc.) beques , farmàcies, proveidors provoca un greu perjudici que moltes empreses (petites i autònoms) no poden suportar.
Que la Gene no pagui els prèstecs amb els bancs que segueixen tenint grans beneficis.

#3.1 tzatza, bcn, 13/03/2013 - 09:56

Tb poden reduir despesa d lloguers d seus d conseleries i direccions generals ex.: seu d Benestar i Família 90.000€/mes a Palau de mar . Fa molts anys que la premsa ho va denunciar i ara no poden pagar els sous i les despeses de les residències d'avis. I així ens va a tots.

#2 EXPLICA-HO, Barcelona, 12/03/2013 - 15:32

l?Estat espanyol ens pren 17.000 milions d?euros cada any que no ens torna de cap manera. Amb una quarta part de l?espoli fiscal no hi hauria cap retallada. I de la part que suposadament sí que ens torna l?Estat espanyol, ens deuen 8.000 milions. Amb la meitat no hi hauria cap retallada.

#2.1 Ni fu ni fa, Sant Boi, 12/03/2013 - 17:27

Al País Valencià, a Canàries i a Castella la Manxa també tenen problemes per pagar als farmacèutics. Allí la culpa l'atribueixen a la mala gestió dels polítics. Aquí, donant la culpa a Madrid ja ens quedem tranquilets. La culpa, sempre dels altres. Som uns panxacontents simplistes, tots plegats!

#2.2 pepe, andorra, 12/03/2013 - 19:44

otro q confunde el sistema fiscal q existe con q le roban. Tu argumento es exactamente el mismo q el q usan los republicanos americanos. Se llama insolidaridad. Otra cosa es pedir q se gestionen mejor los recursos y los alemanes tambien podrian decir lo mismo del dinero enterrado en obras en Cat.

#1 Ramon, qui sembra tardà, ni palla ni gra, 12/03/2013 - 15:31

Això de les farmàcies és d'una gravetat extrema, perquè implica no únicament els diners de milers de farmacèutics que els obliguen a fer d'Estat sinó també la salut, o la vida, de de milers de malalts crònics que porten anys i panys cotizant... si no ens fem independents ara mateix, quan?

#1.1 pepe, andorra, 12/03/2013 - 19:48

como q el problema se iba a arreglar con la secesion. Es un problema de gestion del dinero no del dinero en si, mientras manden los mismos habra los mismos problemas, con secesion o sin ella.