Publicidad
Sociedad · 20 de Febrero de 2013. 13:54h.

La culpa es del 'Lazarillo'

La CBS atribuye la falta de emprendedores en España al sistema educativo

La culpa es del 'Lazarillo'

Imagen del artículo

"La generación Y española ya no se pregunta el por qué, sólo caminan a la deriva". Así comienza un duro artículo de la corresponsal española del programa Smart Planet, de la televisión americana CBS. Jiggins, que suele hablar de start-ups e innovación, se pregunta en esta ocasión por qué en España no hay emprendedores ni respuesta social a los escándalos de corrupción.

Según Jiggins, "más allá de la burocracia absurda y desafiante" y la falta de crédito el gran problema radica en "el estancamiento del sistema educativo público y la cultura (española) en general". Esto llevaría, según la autora, a que "el 70% de los alumnos españoles quieran trabajar para una gran empresa o para la administración, mientras el 70% de los alumnos estadounidenses querrían dirigir su propia empresa".

La corresponsal de Smart Planet también hace afirmaciones curiosas para alguien que afirma vivir en Barcelona, como que España es "una nación devotamente orgullosa de ser española". También pone de ejemplo la novela picaresca El Lazarillo de Tormes como ejemplo de la cultura intrínsecamente ligada a España, que hace que "se dé por supuesto que los políticos serán corruptos".

Publicidad
Publicidad

8 Comentarios

Publicidad
#6 Joan, Mataró, 21/02/2013 - 13:52

La culpa és de tenir professors universitaris i de secundaria funcionaris alguns comunistes mal reciclats que escapampen les seves idees de 'loosers' als seus alumnes.

Com és possible que l'stalinista Oliveras sigui catedràtic d'economia? de totes maneres està en totes les disciplines i edats.

#6.1 Xavier, Hong Kong, 21/02/2013 - 14:53

#6

Joan, el fet que algú sigui catedràtic d'economia no te res a veure amb les idees polítiques; suposo que haurà anat a la universitat com tothom per obtindre el seu títol, oi?

Per cert, es "losers", que el que tu has posat vol dir "més flexible". Potser el teu professor d'anglès era lliberal?

#5 españa=crisis i atur, bcn, 20/02/2013 - 23:39

Passen els anys i els espanyols són incapaços de trure's de sobre la fama de casposos.

#4 lector_333, Barcelona, 20/02/2013 - 19:59

El "Lazarillo" potser es una bona historia costumbrista, però es cert que ha fet molt de mal a la nostra societat ...

#3 luca, bcn, 20/02/2013 - 14:31

quina bobada aquesta.
El sector start-up a Madrid y Bcn está molt be i te prou recorregut.
Si no ni ha mes es perque no hi han prou calers.
Al fin i al cap, la renda per capita espanyola es la que es (i la catalana també, obviament)

#3.1 Underclass, bcn, 20/02/2013 - 15:02

La pregunta és per qui és reconegut? Per nosaltres? Això no val. En publicacions estrangeres no trobaràs reconeixement del sector start up espanyol per cap lloc. Comparat amb els USA o el nord d'Europa, estem a la cua, com sempre. El problema es que pocs parlen llengües i no sabem que diuen fora.

#3.2 nacho, BARCELONA, 20/02/2013 - 15:18

Underclass, "té recorregut", no que està "reconegut". que no me lees chaval!

#1 CCC, bcn, 20/02/2013 - 14:14

el proper q faci servir el lazarillo per justificar o expliar el q sigui l'haurien de enviar de corresponsal al Nord de Groenlandia,