Publicidad
Sociedad · 28 de Febrero de 2013. 14:41h.

Sí al burka en Catalunya

El Supremo anula la prohibición del Ayuntamiento de Lleida de usarlo en espacios públicos

Sí al burka en Catalunya

El Supremo aprueba el burka

El Tribunal Supremo ha dado luz verde en una sentencia al uso del velo integral y anula de este modo una Ordenanza Municipal del Ayuntamiento de Lleida que prohibía el uso del velo integral en los espacios municipales.

La Sentencia del Tribunal Supremo considera que en este ordenanza se limita "el ejercicio de la libertad religiosa de las portadoras del velo integral" y que "el Ayuntamiento carece de competencia para regular una limitación del ejercicio del derecho fundamental referido, para lo que es necesaria la previa existencia de una ley".

La Sentencia, con amplia cita de jurisprudencia del Tribunal Europeo de Derechos Humanos y del Tribunal Constitucional, examina "cuales sean los requisitos para la imposición de límites al ejercicio del derecho fundamental de libertad religiosa, destacando la necesidad de la regulación por Ley".

El Supremo considera injustificado que "el velo integral perturba la tranquilidad ciudadana, la seguridad y el orden público, y que la medida sea necesaria para proteger la igualdad de la mujer". La Sentencia no prejuzga la posibilidad "de que el legislador establezca la regulación que considere adecuada".

También alerta sobre "el riesgo de que la prohibición analizada pueda producir el efecto perverso de negarle la integración en los espacios públicos a la mujer a la que se pretende proteger".

Publicidad
Publicidad

44 Comentarios

Publicidad
#36 Bernat, Barcelona, 01/03/2013 - 22:26

Tot s'arranjarà el dia després que una dona o un home =perquè no se sap que hi ha a sota= faci explotar 10 quilos de dinamita que duia amagats sota el burka al bell mig d´un mercat de Barcelona. Aleshores, tots a corre. Penseu que ja son al nord d´Africa. Com qui diu aqui a la cantonada...

#35 GUIM, Barcelona CATALUNYA, 01/03/2013 - 17:22

Jo crec que cal sentit comú. No és lògic anar pel món amb la cara tapada. Jo no acceptaria ningú al meu comerç o botiga que dugués el rostre tapat, perquè podria ser un atracador o vés a saber, i no sabríem quin aspecte té.

#34 Oriol2, BCN, 01/03/2013 - 13:24

Ahir, a l'entrada de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat a Pelai, hi havia uns tios armats, amb el rostre cobert, i sense distintius. Diuen que eren Mossos d'Esquadra. Si un presumpte funcionari pot tapar-se la cara per repartir òsties, perquè no una dona que surt a comprar?

#33 fideli, rdnes, 01/03/2013 - 12:43

el burka no és tema religiós, ´´es de pura denigració a les dones...els jutges españols han comés el mateix error que els partidaris d'un dels fills de Witiza: ALIAR-SE AMB EL MOROS, per cosa pròpia... i va passar el que va passar...qui desconeix l'història la repeteix

#32 Bernat, BCN, 01/03/2013 - 09:57

L'ajuntament de Lleida es va equivocar. Havia d'haver obligat a descobrir-se tothom a les instal·lacions municipal, sense especificar el burka i genèricament.. És a dir, sense que es veiés que anava contra la denigració de la dona als espais públics. El Suprem espanyol protegeix aquesta denigració.